Saturday, April 25, 2009

PRM has declared their decision to contest in the Penanti by-elections

Parti Rakyat Malaysia (PRM) may be last of the truly opposition parties...as PAS, DAP and PKR can more claim that as they are government in 4 (maybe 5 States).

PRM has declared its intention to contest in the Penanti By-Elections....and maybe they will be make a better opposition to the Pakatan Rakyat government of Penang, compared to the BN. What do you think?

Parti Rakyat Malaysia

21B(F) Jalan SJ 6

Taman Selayang Jaya

68100 Batu Caves

Selangor


Kenyataan Media: 24-04-09


PRM akan bertanding pilihanraya kecil PenantiParti Rakyat Malaysia (PRM) telah memutuskan untuk bertanding dalam pilihan raya kecil Penanti nanti.


Biro Politik Parti Rakyat Malaysia dalam mesyuarat baru-baru ini telah meneliti perkembagan politik tanahair selepas PRU ke-12 dan muktahir, organisasi parti serta calon yang akan dikemukakan dalam PRK Penanti.


PRM berkesimpulan bahawa PRK Penanti adalah satu pilihan raya kecil biasa, penyertaan PRM dalam PRK Penanti kali ini akan memanfaatkan rakyat dan menurut lunas kewujudan PRM sebagai sebuah pertubuhan berdaftar yang ditubuhkan sejak 1955 oleh pejuang-pejuang kemerdekaan iaitu Ahmad Boestamam, Dr. Burhanuddin dan Haji Ishak Mohamad (Pak Sako) di negara ini.


Keputusan Biro Politik PRM ini selaras dengan ketetapan Jawatankuasa Pusat PRM yang dibuat sebaik sahaja pimpinan baru mengambil-alih kepimpinan PRM setelah pucuk pimpinan lama beramai-ramai meninggalkan PRM dan memasuki parti lain.


Ketetapan PRM ialah PRM akan menyertai semua bahagian pilihan raya umum dan mana-mana pilihan raya kecil akan datang.


Yang benar,

(Koh Swe Yong)

Setiausaha Agung
1 comment:

Azrin said...

No. the seat should be contested by PKR.